Judas And The Black Messiah   22 sep 2021
Inlay van Judas And The Black Messiah
 
     
 
Screenshot van Judas And The Black Messiah   Screenshot van Judas And The Black Messiah   Screenshot van Judas And The Black Messiah
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Thriller
Acteurs: Daniel Kaluuya
Martin Sheen
Jesse Plemons
Speelduur: 126 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  
In 1968 wordt de charismatische activist Fred Hampton voorzitter van de afdeling Illinois van de Black Panther Party, de militante partij die een eind wil maken aan het politiegeweld tegen de Afro-Amerikaanse gemeenschap. In tegenstelling tot eerdere initiatieven voor gelijke burgerrechten nemen de Black Panthers geen afwachtende houding aan. Hun strijdlustige optreden, met hun zwarte paramilitaire uiterlijk en, waar toegestaan, tot de tanden bewapend, veroorzaakt veel onrust onder de blanke, veelal racistische autoriteiten.  Hampton inspireert een hele generatie om in actie te komen tegen onderdrukking en in die rol wordt hij door de regering, de FBI en de politie van Chicago als een grote bedreiging gezien. De autoriteiten willen deze ‘revolutie' hard de kop in drukken en gebruiken vervolgens William O'Neal als infiltrant om Hampton het zwijgen op te leggen.
 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...