Promised Land   12 nov 2013
Inlay van Promised Land
 
     
 
Screenshot van Promised Land   Screenshot van Promised Land   Screenshot van Promised Land
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Matt Damon
Hal Holbrook
Frances McDormand
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

 Als één van de beste mensen van miljardenconcern Global Natural Gas Company is de ster van Steve Butler (Matt Damon) rijzende binnen het bedrijf. Steve weet als geen ander hele gebieden te exploiteren en hij doet dat niet alleen sneller dan zijn collega’s, hij doet het ook tegen de laagst mogelijke kosten. Zijn taak bestaat er uit om grondrechten op te kopen die Global het recht geeft om naar schaliegas te mogen boren. Steve komt zelf uit een agrarische gemeenschap en kan zich dus goed met zijn opponenten identificeren en dat is een belangrijk deel van zijn succes. Samen met collega Sue (Frances McDormand) begint hij met een nieuw project, een kleine boerengemeenschap in Pennsylvania. Samen bewerken ze de lokale bevolking en omdat hij met een zak vol dollars aanklopt, is hij een graag geziene bezoeker. Maar schaliegas heeft niet echt een goede reputatie. Deze manier van gaswinning heeft de reputatie gevaarlijk te zijn voor de drinkwatervoorziening en als tijdens een bijeenkomst de alom gerespecteerde natuurkundige  Frank Yates (Hal Holbrook) het woord neemt, is dat de eerste echt oppositie waar Steve mee te maken krijgt. En het wordt nog erger. Yates krijgt hulp van Dustin Noble, een activist van een kleine milieuorganisatie die net als Global inziet hoe belangrijk het is om in deze regio als winnaar uit de bus te komen. Dustin blijkt een serieuze opponent te zijn en wat Steve en Sue ook proberen, het NEE-kamp wint snel terrein en het lijkt er op dat ze deze strijd niet kunnen winnen…

Het gebeurt niet vaak dat er een film uitkomt die zo verschrikkelijk actueel is. Schaliegas staat ook in ons land voor de deur en de discussie over het gevoelige onderwerp is nog maar net begonnen. Het is de ouderwetse strijd tussen het grote geld en de milieubeweging, een strijd die in de Verenigde Staten natuurlijk op veel grotere schaal wordt uitgevochten en waar de financiële belangen ook vele malen groter zijn. Promised Land is actueel en met Matt Damon heeft de film een sterke acteertroef in handen. Het verhaal wordt op een goede en ingetogen wijze uiteen gezet en alles bij elkaar opgeteld is het zeker een film die de moeite waard is om te bekijken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...