The Meg   19 dec 2018
Inlay van The Meg
 
     
 
Screenshot van The Meg   Screenshot van The Meg   Screenshot van The Meg
 
     
 
   
Genre: Actie-Avontuur
Acteurs: Jason Statham
†Bingbing Li
†Rainn Wilson
Cliff Curtis
Ruby Rose
Robert Taylor
Winston Chao
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als miljardair Morris (Rainn Wilson) aankomt op het hypermoderne onderzoekscentrum Mana One, zo'n vijfhonderd kilometer uit de Chinese kust, is hij net op tijd om met eigen ogen te aanschouwen wat het team met zijn 1.3 miljard investering heeft bereikt. De high tech onderzeeŽr van het centrum is even ervoor afgedaald naar een diepte van 11.000 meter waar ze hopen dieper af te kunnen dalen dan de Marianatrog, het diepste bekende punt op Aarde. Als de onderzeeŽr zich door een natuurlijke, door temperatuurverschil veroorzaakte, barriŤre heen laat zakken, ontdekken ze een geheel nieuwe wereld. Een onbekende wereld die al snel verre van ongevaarlijk blijkt te zijn. Als de verbinding met de bemanning plotseling wordt verbroken, staat het team voor een moeilijke beslissing. Een reddingsoperatie op die diepte is extreem gevaarlijk en de enige die ooit zo'n operatie ook maar half succesvol heeft afgesloten is de inmiddels teruggetrokken wonende Jonas Taylor (Jason Statham). Jonas is de man die je naast je wilt hebben staan in het geval van een crisissituatie. Hij is doortastend en niet bang om als het echt nodig is moeilijke, nee onmogelijke beslissingen te nemen en die kwaliteiten komen goed van pas als hij, nadat hij heeft gehoord dat zijn ex-vrouw Lori deel uitmaakt van de vermiste bemanning, besluit zich nogmaals in de diepte van de oceaan te wagen. En daar aanschouwt hij met eigen ogen voor het eerst zijn grootste nachtmerrie...

De Megalodon is een lang uitgestorven, de naam zegt het al, mega-haai die al vaker de inspiratie is geweest voor angstaanjagende avonturenfilms met een duidelijk horror-trekje. Dat waren echter vooral goedkope B-producties en dat kunnen we van The Meg gelukkig niet zeggen. Met een budget van 130 miljoen dollar heeft de ervaren regisseur Jon Turteltaub (2x National Treasure en The Sorcerer's Apprentice) een grootschalig project toegewezen gekregen en hij heeft een sterke en spannende avonturenfilm afgeleverd. Jason Statham is hier de grote naam en hij is nog steeds een van de grote namen uit de huidige generatie topacteurs in het actie-genre. En die reputatie maakt hij hier weer zeker waar.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...