16 Blocks   12 sep 2006
Inlay van 16 Blocks
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Bruce Willis
Mos Def
David Morse
Speelduur: 105 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Bruce Willis mag dan al een dagje ouder worden (of er een dagje ouder uitzien, het is maar hoe je het bekijkt), het tempo waaraan hij films blijft maken is – op Steven Seagal na – ongeëvenaard. Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 reageerde Bruce door te melden dat hij geen actiefilms meer zou maken, maar daar is hij gelukkig op teruggekomen.

Willis speelt de cynische en door alcohol aan lager wal geraakte rechercheur Jack Mosley. Jack krijgt na een lange dag het verzoek kruimelcrimineel Eddie Bunker over te brengen naar een zestien blokken verder gelegen bureau. Met tegenzin en veel gemopper doet Jack wat van hem gevraagd wordt en Eddie is niet blij met zijn begeleider. Het lijkt een op zich eenvoudige opgave met een op het eerste oog doorsnee gevangene, maar dat verandert als minuten later een aanslag op Eddie wordt gepleegd. Jack is de moordenaar net te snel af, maar daar blijft het niet bij, want zijn ‘doorsnee’ crimineel lijkt ineens wel ‘America’s most wanted’ te zijn. Zijn oproep om ondersteuning brengt hem van de regen in de drup, want de agenten die hem moeten helpen Eddie te beschermen zijn dezelfde die hem proberen te vermoorden. Deze agenten moeten koste wat het kost trachten te voorkomen dat Eddie de rechtszaal bereikt, want Eddie is zonder dat hij het weet kroongetuige in een zaak die een hele reeks corrupte agenten achter de tralies kan doen belanden.

We zien Bruce deze maand in twee films, “Lucky Number Slevin” en “16 Blocks”. Waar ‘Slevin’ meer richting de intelligentere misdaadfilm gaat, is “16 Blocks” een ouderwets goede actiethriller en das dus smullen geblazen. Het verhaal van “16 Blocks” heeft wat weg van dat van “The Negotiator” en dat thema doet het altijd erg goed. Willis zet zijn personage uitstekend weer en we zien dat hij de rol van de anti-held nog steeds goed in zijn vingers heeft. Het kat-en-muisspel tussen het duo en Jack’s corrupte collega’s zorgt voor meer dan voldoende actie en geweld, dus we kunnen “16 Blocks” met een gerust hart naast “Hostage” zetten.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...