Assault On Precinct 13   6 sep 2005
Inlay van Assault On Precinct 13
 
Acteurs: Ethan Hawke
Laurence Fishburne
Gabriel Byrne
John Leguizamo
Brian Dennehy
Ja Rule
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

In 1976 zag John Carpenter’s “Assault On Precinct 13” het daglicht en die film kreeg dit jaar een welverdiende remake. Waar de eerste film nog gemaakt werd met een budget van een schamele $ 100.000,- werd er voor deze remake maar liefst tweehonderd keer zoveel uitgegeven. Dat geld werd goed besteed, want de 2005-versie mag, sterker nog, moet gezien worden.

Op de dag voordat Precinct 13 definitief wordt gesloten, krijgen de paar dienstdoende agenten hun handen vol aan een laatste gevaarlijke klus. Door de zware sneeuwval moet een gevangenentransport uitwijken naar Precinct 13 en daar schuilen voor de nacht. Een van de gevangenen is de levensgevaarlijke Marion Bishop (Lawrence Fishburne), een crimineel waar het politiekorps al tijden achteraan heeft gezeten en die nu eindelijk is gearresteerd. Bishop is uitermate vluchtgevaarlijk en er moet ook rekening gehouden worden met pogingen van buitenaf om hem te bevrijden. Sergeant Jake Roenick (Ethan Hawke) zit flink met deze belangrijke gevangene in zijn maag, maar hij besluit er maar het beste van te maken. Het is masar voor een nachtje en hij heeft geen flauw benul dat deze nacht de langste uit zijn leven zal worden. Het duurt niet lang of het politiebureau wordt aangevallen door goed getrainde en uitgeruste mannen. In tegenstelling tot wat Jake verwacht willen deze mannen Bishop niet bevrijden maar hem definitief het zwijgen opleggen. Onder leiding van rechercheur Marcus Duvall (Gabriel Byrne) staat een klein legertje corrupte agenten klaar om hun belangen te beschermen. Niemand in Precinct 13 mag deze nacht overleven en er is voor beide partijen in deze bloederige lange nacht geen weg terug.

Er worden de laatste jaren steeds minder grote actiefilms gemaakt, want Hollywood legt meer en meer de nadruk op grote spektakelfilms, familiefilms en thrillers. “Assault On Precinct 13”  biedt de kijker ouderwetse actie met een hoofdletter A en films als deze trekken in de bioscoop niet meer zoveel kijkers als tien jaar geleden. Voor de videotheek een buitenkansje, want er is nog steeds erg veel vraag naar goede grote actiefilms en “Assault On Precinct 13” is echt een topper binnen dat genre.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...