Bee Movie   15 apr 2008
Inlay van Bee Movie
 
 
Genre: Animatie, Komedie/Humor
Acteurs: Matthew Broderick (stem)
John Goodman (stem)
Chris Rock (stem)
Jerry Seinfeld (stem)
Renee Zellweger (stem)
Speelduur: 90 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,9
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Het is al lang niet meer zo dat animatiefilms alleen voor de kleintjes gemaakt worden en wat dat betreft hebben de creatieve geesten uit Hollywood goed werkt verricht. Met de komst van o.a. Aladdin werd een nieuw fenomeen geïntroduceerd, die van de bekende stem. Sindsdien verdienen verschillende acteurs miljoenen met alleen hun stem en dat is niet het enige waar de animatiefilm in is verandert. Er is veel meer dubbele humor in aangebracht, subtiel dubbelzinnige humor, die leuk is voor de kleintjes in de Nederlandstalige versie, maar die in het Engelse origineel de volwassen doelgroep aanspreekt. Zo ook bij Bee Movie, het eerste grote project van komiek Jerry Seinfeld die het verhaal schreef, de film produceerde en zijn stem leende aan de bij Barry B. Benson.

Barry staat voor een korte en tevens eenzijdige carrière. Als zojuist afgestudeerde bij is er voor hem slechts een enkele saaie taak weggelegd, het maken van honing in de korf. De meeste van zijn medebijen laten dat lot gelaten over zich heenkomen, maar Barry wil meer uit het leven halen. Barry zou zich dolgraag aansluiten bij de bijen die het leven buiten de korf ook eens te zien krijgen. Een tikje overmoedig, besluit hij het erop te wagen. Maar in de buitenwereld loert overal gevaar en mensen houden niet van stekende bijen. Gelukkig wordt Barry gered door de New Yorkse bloemist Vanessa (Renée Zellweger). Terwijl hun relatie opbloeit, komt Barry erachter dat mensen massaconsumenten van honing zijn. Hij gaat aan het werk om de mensheid van het stelen van bijenhoning aan te klagen...

De lijst met bekende stemmen is hier heel indrukwekkend. Seinfeld krijgt steun van Renee Zellweger, Matthew Broderick, John Goodman, Chris Rock, Kathy Bates, Larry King, Sting, Oprah Winfrey en Ray Liotta, dus aan herkenning geen gebrek. Leuk voor jong en oud. 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...