Déjà Vu   15 mei 2007
Inlay van Déjà Vu
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Denzel Washington
James Caviezel
Val Kilmer
Speelduur: 128 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,7
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

De samenwerking tussen regisseur Tony Scott en topacteur Denzel Washington heeft al eerder explosieve films opgeleverd, want zowel “Crimson Tide” als “Man On Fire” waren grote successen. Met “Déjà Vu” zal dat niet anders zijn, want ook dat is een vakkundig gemaakte actiethriller met een apart en toch ook wel origineel verhaal. Dat verhaal laat zich het beste omschrijven als “Back To The Future” in actie-thriller-stijl, dus ga er maar eens rustig voor zitten.

Nadat een geëxplodeerde veerboot enkele honderden mensen het leven kostte, wordt ATF-agent Doug Carlin (Denzel Washington) op de zaak gezet. Het onderzoek wordt hem in eerste instantie uit handen genomen, maar FBI-agent Andrew Pryzwarra (Val Kilmer) acht Doug’s kennis dermate belangrijk dat hij hem uitnodigt zitting te nemen binnen de taskforce die met de aak is belast. Groot is doug’s verbazing als hij ziet welke middelen de FBI tot haar beschikking heeft. Via een hoogwaardig computerprogramma is men in staat om met behulp van een hele reeks satellieten terug in de tijd te kijken. Zo kunnen ze in ‘real time’ de gangen van de bij de aanslag betrokken personen volgen en dat biedt hen de gelegenheid achter de waarheid te komen. Doug wil daar echter verder in gaan. Hij legt een link tussen de aanslag en een van de slachtoffers en hij weet het team ervan te overtuigen dat deze Claire Kuchever mogelijk de bron is van waaruit ze hun onderzoek moeten starten.

Tweevoudig Oscarwinnaar Denzel Washington weet als geen ander hoe hij dit genre tot een hoger niveau kan tillen. Vorig jaar nog zagen wij hem in “Inside Man”, de nummer 1 huurhit van het jaar. Naast eerder genoemde films hebben we van Denel kunnen genieten in films als “The Bone Collector”, “The Siege” “Training Day” en het (naar onze bescheiden mening) onderschatte “John Q”, dus zijn aanwezigheid spreekt boekdelen voor de kwaliteit van dit product. Tel daar Val Kilmer en Jim Caviezel bij op en je hebt een topcast in een topfilm die de liefhebbers van het populaire actie- en thrillergenre niet mogen missen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...