Finding Nemo   23 mrt 2004
Inlay van Finding Nemo
 
Genre: Animatie, Familiefilm
Acteurs: Albert Brooks
Ellen DeGeneres
Alexander Gould
Willem Dafoe
Brad Garrett
Allison Janney
Austin Pendleton
Stephen Root
Vicki Lewis
Joe Ranft
Geoffrey Rush
Andrew Stanton
Elizabeth Perkins
Nicholas Bird
Bob Peterson
Speelduur: 100 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Wat de maand van Matrix-held Neo had moeten worden, wordt de maand van een beestje met bijna dezelfde naam: Nemo! In het nieuwe animatiespektakel 'Finding Nemo' beleeft dit schattige clownvisje de spannendste diepzeeavonturen. Dus snorkel op, zwemvliezen aan en zwemmen maar.

Er ontstaat paniek in de Great Barrier Reef van Australië als het kleine, oranje clownvisje Nemo door een duikende tandarts uit zee wordt gevist. Meteen verlaat Nemo's ongeruste vader Marlin zijn veilige koraalrif met maar één doel: Nemo vinden. Al gauw krijgt hij gezelschap van de babbelzieke Dory, een tropische vrouwtjesvis met een kort termijngeheugen. Onbedoeld brengt zij Marlin in grote problemen...

'Finding Nemo' is na 'Toy Story', 'A Bug's Life', 'Toy Story 2' en 'Monsters Inc.' het vijfde opeenvolgende succes uit de Amerikaanse Pixar-studio's. Disney is heel blij met deze samenwerking, want de Pixar-films zijn populairder dan hetgeen Disney op de ouderwetse tekentafel produceert. Weer zijn de computeranimators van deze filmhitfabriek erin geslaagd een sprookjesachtig spektakel te maken dat het animatiegenre naar een nóg hoger niveau tilt. De betoverende onderwaterwereld is adembenemend mooi en de fleurige personages zijn om stapelverliefd op te worden, zo leuk! Zo ontmoet Marlin drie vegetarische haaien ('Fish are friends, not food!'), raakt hij verzeild in een veld vol diepzeemijnen uit de Tweede Wereldoorlog, zwemt hij een wirwar van giftige kwallen in en wordt hij tot overmaat van ramp ook nog eens opgeslokt door een grote walvis. Verder reist Marlin mee met een groep super relaxte zeeschildpadden (zijn ze wellicht stoned?) en redt Nigel de pelikaan zijn leven als hij wordt achtervolgd door een stel hongerige zeemeeuwen.

Zoals gebruikelijk kunt u ook deze animatieknaller in twee versies huren. Kiest u voor het Engelstalige origineel, dan hoort u de fantastische, vocale bijdragen van onder meer Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Geoffrey Rush, Willem Dafoe en Barry Humphries, beter bekend als de knettergekke Dame Edna. Gaat u voor de Nederlandse variant, dan zijn het Beau van Erven Dorens, Albert Verlinde, Henny Huisman en de verrassend leuke Ron Brandsteder die u onder water hoort kleppen. Maar welke versie u ook verkiest, met 'Finding Nemo' beleeft u een kletsnat, maar hilarisch diepzeespektakel. Sea it! En o ja, laat na afloop van de film de video of dvd nog even snorren. Want zelfs de eindcredits van 'Finding Nemo', begeleid door de heerlijke, jazzy soundtrack Beyond The Sea van Robbie Williams, zijn absoluut de moeite waard."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...