Flightplan   25 apr 2006
Inlay van Flightplan
 
Genre: Thriller
Acteurs: Jodie Foster
Peter Sarsgaard
Sean Bean
Erika Christensen
Speelduur: 89 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,2
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Na het geweldige “Red Eye” is “Flightplan” in korte tijd de tweede film waarin een vrouwelijke hoofdrolspeelster in een vliegtuig in grote problemen komt. Dit keer is het Jodie Foster die de rol speelt van een weduwe die op tien kilometer hoogte haar dochtertje kwijt raakt.

Na het overlijden van haar echtgenoot besluit Kyle Pratt (Jodie Foster) haar man vanuit Berlijn over te vliegen naar Amerika om hem in zijn vaderland te begraven. Samen met haar zesjarige dochtertje Julia gaat ze als eerste aan boord van een splinternieuwe E-474, een enorm hypermodern vliegtuig waaraan Kyle in de ontwerpfase aan heeft gewerkt. Het toestel druppelt langzaam vol, maar gelukkig zijn er achterin nog een paar lege rijen waar Kyle en Julia kort na de start naar toe verhuizen om languit de vlucht door te brengen. Kyle valt kort daarna in slaap en als ze wakker wordt kan ze Julia nergens vinden. In eerste instantie gaat ze in alle rust op zoek, want Julia kan toch nergens naar toe. Als ze het hele toestel door is gelopen en Julia niet heeft gevonden, slaat de paniek toe. Kyle zet het hele vliegtuig op zijn kop om in haar pogingen de bemanning te mobiliseren haar te helpen. Niemand maar dan ook niemand kan zich Julia herinneren en als de gezagsvoerder haar vertelt dat Julia nooit aan boord is gekomen, krijgt Kyle het gevoel dat ze gek aan het worden is.

Wie is er beter dan Jodie Foster als de gedreven moeder, een rol die ze eerder liet zien in de beklemmende thriller “Panic Room”. Het sterkste punt van “Flightplan” zit ‘m in het verhaal  dat heel lang alle kanten uit kan. Sinds het geweldige einde van “The Sixth Sense” wordt er op een andere manier naar dit soort films gekeken, want sinds die tijd hebben filmmakers de meest ingenieuze verhalen in elkaar gedraaid waarbij je goed op moet letten, anders nemen de makers je met open ogen in de maling. We gaan natuurlijk niet vooraf verraden of “Flightplan” zo’n film is, want dat haalt de spanning er van af en spannend is deze film tot aan de laatste minuut.


 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...