Four Brothers   17 jan 2006
Inlay van Four Brothers
 
 
Genre: Thriller
Acteurs: Mark Wahlberg
Terrence Dashon Howard
Speelduur: 100 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,1
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Hedendaagse toptitels zijn stuk voor stuk opgeblazen big budget-films met peperdure special effects en een veel te dure cast. Dat was jaren geleden wel anders. Waar zijn ze gebleven,  de goede actiefilms/thrillers waarin we een lekker verhaal en een gezonde dosis actie zien. Films als “Training Day”, “The Negotiator” en “Shaft” (net als “Four Brothers” ook een film van regisseur John Singleton) krijgen door de toenemende commercie steeds minder aandacht in de bioscopen en filmmakers proberen steeds meer op zeker te spelen door hun films maar groter en duurder te maken. Soms levert dat een goede film op, maar ook zonder een budget van honderd+ miljoen dollar kun je films maken die top-entertainment bieden. “Four Brothers” is zo’n film.

De moord op Evelyn Mercer wordt in eerste instantie niet als een opzienbarend misdrijf gezien. De sociaal bewogen Evelyn was dan wel erg populair binnen de gemeenschap, maar het lijkt er op dat ze het slachtoffer is geworden van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Haar vier geadopteerde zoons, twee blank, twee zwart, kijken daar anders tegenaan. Jack, Angel, Jeremiah en Bobby Mercer (Mark Wahlberg) zijn stuk voor stuk geen lieve jongetjes geweest en de politie vreest dat dit vrijgevochten viertal op hun eigen manier onderzoek wil doen naar de moord op hun moeder. Die vrees is niet geheel ongegrond. Onder leiding van Bobby beginnen drie van de broers links en recht om zich heen te meppen om zo de identiteit van de daders te achterhalen. Dat lukt prima, maar als ze de twee schutters hebben terechtgesteld, blijkt het spoor verder te lopen. Evelyn was een smerig zaakje op het spoor en de broers zijn bereidt tot het uiterste te gaan om de onderste steen boven te krijgen.

In “Four Brothers” geen mega-explosies, maar gewoon wat lekkere knokpartijen, een gave schietpartij met automatische wapens en een spannende achtervolging met twee auto’s door de besneeuwde starten van Detroit. Dat is waar we op zitten te wachten en je kunt er van verzekerd zijn dat je hier een ouderwetse avond mee zult beleven. Meer van dit a.u.b….

 

verzekert zijn dat je hier een ouderwetse avond mee zult beleven. Meer van dit a.u.b….

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...