How To Lose A Guy In 10 Days   21 okt 2003
Inlay van How To Lose A Guy In 10 Days
 
Genre: Komedie/Humor
Acteurs: Kate Hudson
Matthew McConaughey
Kathryn Hahn
Annie Parisse
Adam Goldberg
Thomas Lennon
Michael Michele
Shalom Harlow
Robert Klein
Bebe Neuwirth
Samantha Quan
Justin Peroff
Celia Weston
James Murtaugh
Archie MacGregor
Speelduur: 116 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,2
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Weet jij hoe je zo snel mogelijk een einde moet maken aan je relatie? Na de spoedcursus die Kate Hudson in How To Lose A Guy In 10 Days geeft, weet je precies hoe dat moet. Maar of het ook echt werkt...

Andie Anderson (Hudson), columniste bij het glossy vrouwenblad Composure Magazine, krijgt de opdracht een column te schrijven over hoe je binnen tien dagen van je vriendje af kan komen. Het lijkt een simpele klus: trek een leuke outfit aan, zoek een geschikte vent, zorg dat hij verliefd op je wordt en... dump hem!

In een bar wordt Andie's aandacht getrokken door de aantrekkelijke Benjamin Barry, een reclamemaker met een verleidelijke lach en vlotte babbel. Wat Andie niet weet, is dat Barry net een weddenschap met zijn baas heeft afgesloten. Als het Barry lukt om binnen tien dagen een vrouw verliefd op hem te laten worden, krijgt hij een belangrijke opdracht waar veel geld mee gemoeid is.

Dit uitgangspunt zou zonder veel moeite een hilarische film moeten opleveren. En hilarische scènes zijn er genoeg in How To Lose A Guy In 10 Days! De scène waarin Andie Barry tot wanhoop drijft tijdens een basketbalwedstrijd zal herkenbaar zijn voor veel mannen (én vrouwen!). Een scène die ook gegarandeerd voor een glimlach zal zorgen, is die in het restaurant, wanneer Andie de nietsvermoedende Barry hardop ervan beschuldigt dat hij haar dik vindt en ze daardoor geen hap door haar keel krijgt wanneer hij in haar buurt is. Het zijn slechts enkele voorbeelden van een aaneenschakeling van komische momenten.

Doordat regisseur Donald Petrie, die evaring in het humorgenre opdeed met films als Miss Congenialty, The Associate en Grumpy Old Men, daarnaast ook de romantici onder ons op hun wenken bedient, mag deze romantische komedie zich zonder schaamte scharen in het rijtje: Pretty Woman, When Harry Met Sally, Four Weddings And A Funeral, Bridget Jones's Diary, etc...

Een ander pluspunt is de chemie tussen Kate Hudson en Matthew McConaughey. Helaas zal iedereen al bij het horen van de filmtitel het voorspelbare Hollywood-einde zien aankomen, maar dat mag de pret niet drukken. Ons advies: neem je geliefde mee naar de videotheek en trakteer hem of haar op een van de beste romantische komedies in jaren! "

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...