Monster's Inc.  
Inlay van Monster's Inc.
 
Genre: Animatie
Acteurs: Cree Ivey
Kaitlin Riley
Brett Rice
Stephan Jones
Tim Ware
Rus Blackwell
Scott Wilson
Marc Macaulay
Marco St. John
Pruitt Taylor Vince
Annie Corley
Lee Tergesen
Bruce Dern
Christina Ricci
Charlize Theron
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,1
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Echt aantrekkelijk zijn ze niet, de twee hoofdpersonages uit de nieuwe Disneyfilm 'Monster Inc'. De ene is een dik, wollig, appelblauwzeegroen monster met scherpe tanden; de andere een soort kruising tussen een kikker, een cycloop en een voetbal. Welke scenarist verzint nu zoiets, denk je dan. Peter Docter is zijn naam en we vinden hem een superkerel. Na zijn medewerking aan de hilarische 'Toy Story'-films, is hij terug met een even schitterende animatiefilm. Een echte aanrader voor jong en oud.

Monsters bestaan wel degelijk. Ze leven in Monstropolis, een futuristische stad vol hooggebouwen en druk verkeer, die kampt met energietekort. Een manier om de stad van energie te voorzien, is kinderen aan het schrikken brengen. Hun gegil is voor de monsters van levensbelang en hoe luider en langer ze gillen, hoe meer energie dat oplevert voor de stad. Een kind aan het gillen brengen is bovendien geen eenvoudige job. Ten eerste beschouwen de monsters kinderen als giftige wezens die dodelijk kunnen zijn na een aanraking Ún ten tweede schrikken de kinderen tegenwoordig niet meer zo snel. Sully (het blauwgroene wezen) is wat dat betreft een topmonster. Hij doet de kinderen het luidst en het langst gillen. Zijn status dankt hij ook aan zijn praatgrage assistent Michael Wazowski (de groene oogbal) die weliswaar niet kan verhinderen dat er een klein kindje in Monstropolis terechtkomt en de hele stad in gevaar brengt. Hoe lossen ze dit op? Hoe kunnen ze het kind terug in haar kamer krijgen? En vooral: hoe verhinderen ze dat de firma het kind niet zal gijzelen om er zoveel mogelijk schreeuwen uit te halen?

Het knappe aan 'Monsters Inc' is opnieuw de vaart waarmee de grappen over het scherm vliegen. Vooral de vele commentaren op het bedrijfsleven zijn geslaagd. Bovendien zijn alle personages weer uiterst uniek. 'Monsters Inc' hoort dan ook thuis in het rijtje van computergeanimeerde tekenfilms (Toy Story, Antz en Shrek) die net zo goed een volwassen als een jong publiek weet aan te spreken. De film werd trouwens een megasucces en krijgt ongetwijfeld een vervolg. We kijken er nu al naar uit."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...