Mr. & Mrs. Smith   6 dec 2005
Inlay van Mr. & Mrs. Smith
 
Genre: Komedie/Humor
Acteurs: Brad Pitt
Angelina Jolie
Vince Vaughn
Speelduur: 120 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,4
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Er was zo veel te doen rond “Mr. & Mrs. Smith” dat we bijna zouden vergeten dat er überhaupt ook een film was. Beide hoofdrolspelers zorgden voor veel opschudding toen de geruchten over een relatie het daglicht zagen. Brad Pitt’s huwelijk met Jennifer Aniston werd gezien als een ‘match made in heaven’ en in dat sprookje bleek niet iedereen lang en gelukkig te kunnen leven. Inmiddels vormen Brad en Angelina een ‘happy couple’ en dat is natuurlijk breed uitgemeten in de roddelpers, iets wat tegelijk een goede promotie was voor “Mr. & Mrs. Smith”. Je kunt je afvragen hoe het allemaal zou zijn verlopen als, zoals aanvankelijk gepland was, Nicole Kidman of Catherine Zeta-Jones de rol van Mrs. Smith vertolkt zou hebben.

Het werd dus Angelina Jolie, en samen met Brad Pitt vormt zij het koppel Jane en John Smith. Voor de buitenwereld hét ideale stel: ze zijn rijk, hebben allebei een topbaan, zijn weinig thuis en hebben bijgevolg ook weinig tijd voor elkaar. Het werk van John en Jane is minder braaf dan je zou vermoeden, want achter hun zakelijke imago gaan twee van ’s werelds beste huurmoordenaars schuil. Ze werken voor concurrerende bedrijven en daarom is het getrouwde paar niet op de hoogte van elkaars activiteiten. Groot is de schrik als ze bij een opdracht plotseling recht tegenover elkaar komen te staan. De ene partij moet het doelwit beschermen terwijl de andere partij het doelwit juist uit moet schakelen. Ineens staan de twee recht tegenover elkaar. Beiden worden door hun respectievelijke opdrachtgevers verantwoordelijk gehouden voor het mislukken van de opdracht en voor ze het weten krijgen ze de opdracht de ander te elimineren.

Vanaf dat moment is het lachen geblazen, want bij twee zo goed getrainde killers treedt de macabere beroepseer in werking en ze willen geen van beiden onderdoen voor hun opponent. Dat er lopende de onderlinge gevechten een vonk overspringt in hun als dekmantel bedoelde huwelijk, dat zal niemand verbazen en zoals reeds gezegd, ze hebben vol overgave het romantische deel van deze film meerdere keren overgedaan, zowel voor de camera’s als privé.
“Mr & Mrs. Smith” is gelukkig geen oppervlakkige productie geworden, maar één met veel humor gevulde dosis topentertainment.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...