Pirates of the Caribbean   13 jan 2004
Inlay van Pirates of the Caribbean
 
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,4
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Deze maand vaart er een ontzettend leuk en lekker 'ouderwets' avontuur de winkels binnen. Het is 'Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl'. Aan het roer van dit spektakel staat ster Johnny Depp met aan zijn zijde de aanstormende talenten Orlando Bloom en Keira Knightley. De 'piratenfilm' heeft de afgelopen decennia niet echt succesvolle film opgeleverd. Klassiekers als 'The Crimson Pirate' en 'The Sea Hawk' zijn films uit Hollywoods glorietijd, maar daarna werd het angstvallig stil. Er zijn natuurlijk wel films in dit genre uitgekomen, maar deze hebben het niet echt goed gedaan. 'Pirates' (1985), een film van Roman Polanski die niet alleen te traag was maar met Walter Matthau ook nog eens een verkeerde hoofdrolspeler kende, werd een absolute flop. Steven Spielberg's 'Hook' (1991) werd aangekondigd als mysterieuze piratenfilm, maar bleek uiteindelijk een pure familiefilm te zijn. En dan hebben we 'Cutthroat Island' (1995) nog. In tegenstelling tot de andere twee was di wel een echte piratenfilm, goed gemaakt met een flink budget en met twee leuk acterende hoofdrolspelers (Geena Davis en Matthew Modine). In tegenstelling tot 'Pirates…' faalde hier de marketingmachine en hierdoor verdween 'Cutthroat Island' zwaar onterecht in het anonieme. Maar gelukkig doorbreekt 'Pirates Of The Caribbean' deze 'piratenfilmvloek'.

Gebaseerd op een populaire attractie in de Disney-pretparken, varen de gemene piratenkapitein Barbossa (Geoffrey Rush) en zijn linke bemanning dankzij een vloek de zeeën over als levende doden. Er is maar één persoon die deze vloek kan verbreken: de mooie gouverneursdochter Elizabeth (Keira Knightley). Barbossa ontvoert Elizabeth, maar krijgt meteen de dappere wapensmid Will Turner (Orlando Bloom) en de onbevreesde piraat Jack Sparrow (Johnny Depp) achter zich aan. Want Will wil de liefde van zijn leven redden. En Jack? Díe heeft met Barbossa nog een oude rekening te vereffenen...

Regisseur Gore Verbinski (The Ring) en producent Jerry Bruckheimer (Pearl Harbor, Armageddon) schotelen u een spannend en sfeerrijk verhaal voor vol griezelige special effects, spectaculair degengekletter en maffe piraten van wie er één een houten(!) oog heeft. Voor het zwijmelgehalte zorgt Orlando Bloom (u weet wel: elf Legolas uit The Lord Of The Rings-trilogie) die als de stoere Will achter sexy Elizabeth (brutaaltje Keira Knightley uit Bend It Like Beckham) aangaat. Maar dé held van Pirates Of The Caribbean is de weergaloze Depp die een zalige Jack Sparrow neerzet. Johnny baseerde zijn personage op de verlopen rocker Keith Richards van de Rolling Stones en steelt als de klunzige en steeds stomdronken ogende zeerover Sparrow absoluut de show. Dat Johnny Depp zijn rol met heel veel plezier speelde, bewijst het feit dat de ster - net als zijn sidekicks Orlando Bloom en Keira Knightley - reeds heeft getekend voor de sequel van 'Pirates Of The Caribbean' waarvan binnenkort de voorbereidingen beginnen. Maar eerst is het genieten van 'The Curse Of The Black Pearl'."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...