Pirates Of The Caribbean 2: Dead Man's Chest   21 nov 2006
Inlay van Pirates Of The Caribbean 2: Dead Man's Chest
 
 
Genre: Komedie/Humor, Avontuur
Acteurs: Johnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley
Bill Nighy
Jonathan Pryce
Speelduur: 150 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,1
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

“The Curse Of The Black Pearl” zette de toch af en toe vreemde Johnny Depp voorgoed in de A-lijst van Hollywood en het is meer dan logisch dat zo’n enorm succes schreeuwt om een of meerdere vervolgen. Voorlopig zijn het er twee, want naast “Dead Men’s Chest” staat ook “At Worlds End” op het programma. In die film gaan we Stones-gitarist Keith Richards, de inspiratiebron voor Depp’s vertolking van kapitein Jack Sparrow,  zien als Sparrow’s vader, Grant Sparrow.

Deze tweede film pakt de draad gewoon weer op waar de eerste film is geëindigd. Jack Sparrow is weer op vrije voeten en zowel Will Turner als Elizabeth worden ervan beschuldigd dat ze de piraat hebben laten ontsnappen. Daar staat de doodstraf op, maar dat lot kunnen ze omzeilen als Will het vreemde, niet functionerende kompas van Jack voor de nieuwe machthebber van Port Royale weet te bemachtigen. Dat kompas zou de sleutel moeten zijn naar een gigantische schat. Turner verlaat Port Royale om Jack op te sporen, maar tijdens zijn zoektocht weet Elisabeth te ontsnappen en reist ze hem achterna, vastbesloten haar geliefde te vinden. Ondertussen heeft Jack Sparrow de handen vol met Davy Jones, een uit tentakels opgetrokken zeemutant en kapitein van spookschip ‘De Vliegende Hollander’. Davy claimt recht te hebben op Sparrow’s ziel en Jack moet zich in allerlei bochten wringen om Jones van zich af te houden.

Met Davy Jones hebben de makers een wel heel opvallende schurk gecreëerd. Net als hun kapitein worden ook de matrozen van De Vliegende Hollander langzaam in zeewezens getransformeerd en dat heeft grappige en enge wezens opgeleverd. Daarnaast is Davy Jones heer en meester over de zee en is hij in staat De Kraken, een bespottelijk grote octopus, op te roepen om zijn vijanden te verzwelgen. De Kraken zijn niet alleen dodelijk, de adem van dit monster is vergelijkbaar is met die van duizend rottende lichamen, dus er zijn meer redenen om hier ver van weg te willen blijven. Deze tweede film is absoluut geen herhaling van de eerste film, maar een sterke koppeling tussen deel 1 en deel 3, want aan het eind zal je als kijker niet kunnen wachten alvorens je Jack’s volgende avonturen kunt gaan bekijken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...