Pirates Of The Caribbean 3: At World's End   19 nov 2007
Inlay van Pirates Of The Caribbean 3: At World's End
 
 
Genre: Avontuur
Acteurs: Keira Knightley
Orlando Bloom
Johnny Depp
Geoffrey Rush
Yun-Fat Chow
Bill Nighy
Stellan Skarsgård
Speelduur: 168 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,9
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Na de cliffhanger aan het eind van de tweede film was het afwachten welke kant het verhaal in de derde en (wellicht) laatste film op zou gaan. Er zijn natuurlijk verschillende onderdelen die netjes afgerond moesten worden en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat regisseur Gore Verbinski drie uur heeft gebruikt om dat allemaal te realiseren. Ze zijn in ieder geval weer allemaal van de partij en er zijn weer een paar nieuwe kleurrijke personages aan toegevoegd. Zo zien we Chow Yun-Fat als de oosterse piraat Sao Feng en wordt Johnny Depp’s wens om Rolling Stones gitarist Keith Richards als Jack Sparrow’s vader op te laten draven, eindelijk vervuld.

Will Turner en Elizabeth Swann gaan samen met kapitein Barbossa op zoek naar Jack Sparrow die opgesloten zit in Davy Jones Locker, de meest bizar denkbare gevangenschap waar Jack langzaam aan totaal schizofreen aan het worden is. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Sao Feng in het gevaarlijke Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben. Toch stemt hij in om te helpen en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moeten de verschillende partijen een kant kiezen en allianties vormen voor één laatste slag.

Zet als de film is afgelopen de dvd-speler nog niet uit, want wie geduld heeft, krijgt nog een extraatje. We zien dat de makers toch nog niet helemaal afscheid van hun creaties hebben genomen, want ze kunnen het verhaal op ieder gewenst moment weer oppakken en zelfs Johnny Depp staat daar niet negatief tegenover. Johnny Depp: “Ik kan altijd heel moeilijk afscheid nemen van een personage, zeker van dat van Jack Sparrow. Dus als het verhaal van deel vier goed is en iedereen stapt weer aan boord, waarom niet?”

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...