Saw   4 okt 2005
Inlay van Saw
 
Genre: Thriller
Acteurs: Cary Elwes
Danny Glover
Speelduur: 95 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,8
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

“Saw” is een film waar je niet te veel over kunt vertellen, want je geeft al snel teveel weg van het verhaal en dat zou zonde zijn. Het enige wat je er eigenlijk over moet zeggen is dat hij van het niveau “Seven” is en ondanks het gebrek aan een bekende hoofdrolspeler, moet dat voldoende zijn om deze film de videotheek uit te laten vliegen.
De basis van het verhaal bestaat uit een bizarre situatie. Twee mannen worden wakker aan weerszijden van een soort doucheruimte. Ze kennen elkaar niet en beiden kunnen zich in eerste instantie niet herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen. Dr. Lawrence Gorden is één van de slachtoffers. De man die hen in deze situatie heeft geplaatst geeft hem de opdracht zijn medegevangene te vermoorden. Er ligt in het midden van de ruimte een lijk met een pistool in zijn hand, maar beide heren kunnen daar niet bij. Ze zitten met een stevige ketting vastgeketend en de enige manier om los te komen is door met een botte zaag door hun eigen been heen te zagen. Lawrence is de man die het meeste te verliezen heeft, want de sadist achter deze zaak dreigt zijn vrouw en dochter te vermoorden als de opdracht voor zes uur niet is voltooid.
Het zal je maar gebeuren, dat is de eerste reactie die als kijker bij je opkomt als je de situatie in de badruimte voor het eerst ziet. Als je dat thema voor het eerst hoort, dan vraag je je af hoe de makers de film spannend en origineel hebben kunnen houden, want de mogelijkheden lijken te beperkt. Neem van ons aan, je zit van het begin tot het eind midden in dit verhaal, want de film beperkt zich niet tot deze ruimte. Er wordt op een sadistische seriemoordenaar gejaagd en deze psychopaat heeft als belangrijkste eigenschap dat hij strikt genomen geen moordenaar is. Hij creëert de omstandigheden waarbij de slachtoffer zichzelf of elkaar vermoorden en daar is zeer creatief mee omgegaan. In de bioscoop kreeg deze film om onbegrijpelijke redenen veel te weinig exposure en het is weer de videotheek die ervoor zorgt dat deze fantastische thriller de aandacht krijgt die hij verdient.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...