Saw II   9 mei 2006
Inlay van Saw II
 
 
Genre: Horror, Thriller
Acteurs: Donnie Wahlberg
Dina Meyer
Speelduur: 93 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,1
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

“Saw” zorgde vorig jaar voor een grote verrassing, want deze film werd gemaakt voor een budget van nog geen anderhalf miljoen dollar en leverde wereldwijd meer dan honderd miljoen dollar op. Een aardige rendement en het is dan ook meer dan logisch dat er snel een vervolg werd gemaakt. Dat vervolg was maar liefst drie keer zo duur om te maken, maar met een box office van bijna 90 miljoen in Amerika (wereldwijde cijfers zijn nog niet bekend) werd ook deze tweede film een gigantisch succes.

Rechercheur Eric Matthews (Donnie Wahlberg) wordt bij een bizarre moord geroepen, want in de ruimte waar het lijk wordt gevonden heeft de dader zijn naam op het plafond geschreven. De moord kan zonder twijfel worden bijgeschreven op het conto van de Jigsaw-moordenaar en Eric vraagt zich af welke directe link er tussen hem en deze vindingrijke psychopaat bestaat. Dat Jigsaw het op Eric heeft voorzien wordt duidelijk als ze zijn schuilplaats hebben gevonden. Eric maakt deel uit van het arrestatieteam en hij is verbaast dat de seriemoordenaar rustig op hen zit te wachten. De arrestatie is het startsein voor een nieuw macaber spel waarin Eric een heel persoonlijk belang heeft. In Jigsaw’s verblijfplaats vinden ze een aantal monitoren waarop te zien is hoe een groepje mensen zit opgesloten in een onbekend huis. Een van deze gegijzelden is Eric’s zoon en diens leven loopt gevaar, want de lucht in het huis is vergiftigd en binnen twee uur zullen alle gegijzelden een verschrikkelijke dood sterven.  

Het verrassingselement van “Saw” is moeilijk te evenaren, maar de makers hebben hun best gedaan en mogen tevreden zijn over het resultaat. In tegenstelling tot de eerste film zien we met Donnie Wahlberg een bekende hoofdrolspeler, de oudere broer van Mark Wahlberg. Hij krijgt een moeilijke taak te volbrengen, want de Jigsaw-moordenaar heeft een aantal vervelende verrassingen voor hem in petto. Ga er dus maar lekker voor zitten en geniet van deze bloederige film.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...