Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith   8 nov 2005
Inlay van Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith
 
Genre: Sci-Fi
Acteurs: Natalie Portman
Hayden Christensen
Samuel L. Jackson
Ewan McGregor
Speelduur: 135 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,2
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Eindelijk is het zo ver! Na bijna dertig jaar sinds het begin van dit grootse avontuur, brengt George Lucas het slotstuk van de tweede trilogie en dus ook van de complete saga. Een dubbel gevoel, dat wel. Enerzijds betekent dit dat er een einde komt aan de meest legendarische filmreeks uit de geschiedenis, maar anderzijds moet het gezegd dat “Revenge Of The Sith” een knaller is geworden die je van het begin tot het eind in de ban houdt. Het lijkt alsof in de volledige trilogie naar dit punt is toegewerkt! In “Revenge Of The Sith” schenkt Lucas ons datgene waar we al meer dan tien jaar op wachten: de geboorte van Darth Vader, een groots gevecht tussen Anakin en Obi-Wan Kenobi en het einde van de Jedi. Het zijn net die sleutelelementen die het hoogtepunt vormen van deze episode. De personages lijken volwassen te zijn geworden en Lucas maakt zelfs plaats voor diepgang en tragiek. De special effects zijn nog steeds in overvloed aanwezig maar zijn deze keer ondergeschikt aan het verhaal en de vertolkingen.

In dit laatste deel zien we hoe de lange Clone Wars naar hun einde toelopen. Obi-Wan wordt erop uit gestuurd om de leider van de separatisten, General Grievous, in te rekenen, terwijl Anakin de opdracht krijgt om de kanselier te schaduwen. Wanneer het gelaat achter de mysterieuze Darth Sidious bekend is, moeten de Jedi ingrijpen om de republiek van de ondergang te behoeden. En langzaam aan geeft Anakin zich volledig over aan de krachten van het kwaad.

Deel drie is zonder twijfel de donkerste episode uit de saga, wat vooral te danken is aan de apocalyptische sfeer, versterkt door gevoelens van wanhoop en onmacht bij de hoofdpersonages. Episode III zit vol instant cult-scènes die de fans naar de keel grijpen: het gevecht tussen Yoda en Darth Sidious, Vader’s eerste adem en de dood van Mace Windu.  Laat ons één ding duidelijk stellen: beter dan deze krijg je ze niet!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...