Step Up   30 jan 2007
Inlay van Step Up
 
Genre: Dansfilm
Acteurs: Channing Tatum
Speelduur: 98 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Wat een paar jaar geleden als ouderwets en geeky werd gezien, is tegenwoordig hip en hot. Dat geeft maar weer eens aan welke kracht en invloed de media heeft, want als je in staat bent stijldansen en zelfs ijsdansen weer populair te maken, dan heb je een flinke prestatie verricht.

Het verhaal van “Step Up” draait om Tyler Gage, een arme blanke jongen, die samen met zijn overwegend zwarte vrienden in een achterstandswijk woont. Daar brengt hij zijn tijd door met dansen en hij is zo goed dat de dames graag met hem de dansvloer op gaan, iets waardoor hij nog wel eens in problemen komt met hun vriendjes. Daarnaast is Tyler ook niet te beroerd om af en toe wat rottigheid uit te halen en als hij wegens vandalisme tot een taakstraf wordt veroordeeld, komt hij als schoonmaker op een FAME-achtige school terecht. Op die school probeert studente Nora Clark zich voor te bereiden op een balletuitvoering, maar dan slaat het noodlot toe. Haar vaste danspartner raakt geblesseerd en er is niemand die zijn plek in kan nemen. Tyler is niet de meest logische keuze, maar bij gebrek aan beter gaan hij en Nora aan de slag. Daarbij kan hij het natuurlijk niet laten de stijve balletstijl flink onder handen te nemen.

Huur deze film niet vanwege het plot, want dat zie je mijlenver aankomen. Dat neemt niet weg dat “Step Up” een groot succes was in de bioscoop en dat tienduizenden tienermeisjes er bij weg kunnen dromen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...