The Day The Earth Stood Still   5 mei 2009
Inlay van The Day The Earth Stood Still
 
 
Genre: Rampenfilm
Acteurs: Keanu Reeves
Jennifer Connelly
Kathy Bates
Jaden Smith
John Cleese
Robert Knepper
John Rothman
Speelduur: 94 minuten
Te huur op:     
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,7
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Als jullie blijven leven, sterft de planeet met jullie er bij, maar als jullie sterven, dan overleeft de planeet. Dat zijn de dreigende woorden waarmee de buitenaardse bezoeker zijn werk op aarde beschrijft. Dat voorspelt niet veel goeds, niet alleen voor deze film, maar het is mogelijk ook een waar woord voor de stand van zaken op onze planeet. 

Als een voorwerp met 30.000 kilometer per seconde de aarde nadert, wordt er groot alarm geslagen en wetenschappers van alle denkbare disciplines worden  met spoed bijeen gebracht. Ook dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) behoort tot dit selecte gezelschap, maar na kort beraad kunnen de knapste koppen ter wereld niet meer doen dan afwachten. Het lijkt op het eerste gezicht mee te vallen als het voorwerp, naarmate het de aarde nadert, snelheid mindert. Uiteindelijk landt er een enorme bol midden in Central Park en binnen de kortste keren breekt er over de hele planeet paniek uit. Helen zit midden in al deze consternatie en zo raakt ze nauw betrokken bij alles wat er zich in de daarop volgende vierentwintig uur afspeelt.

Er wordt door Hollywood steeds meer teruggegrepen naar het verleden, maar zolang dat op deze manier gebeurt, hebben we daar geen moeite mee. The Day The Earth Stood Still is een remake van een klassieker uit 1951 en pas als je beide naast elkaar legt, zie je welke geweldige ontwikkeling de filmindustrie door de jaren heen heeft doorgemaakt. Niet alleen het verschil tussen zwart-wit en kleur, op echt alle vlakken is het een wereldschokkende verandering. Deze nieuwe versie is gevuld met mooie visuele effecten en men heeft daarbij niet op een paar miljoen meer of minder gekeken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...