The Incredibles   15 mrt 2005
Inlay van The Incredibles
 
Genre: Animatie
Acteurs: Jason Lee
Wallace Shawn
Holly Hunter
Samuel L. Jackson
Craig T. Nelson
John Ratzenberger
Speelduur: 111 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

De laatste tijd worden we met succes bestookt door superhelden van allerlei pluimage. Animatiestudio Disney/Pixar zag de goudader en begon er naarstig op in te hakken. Het resultaat van die arbeid is de fijnzinnige superheldentekenfilm “The Incredibles”. Maak plaats voor het krachtigste zootje ongeregeld dat ooit het witte doek heeft bevolkt!

Mr. Incredible (de stem van Craig T. Nelson) werd vroeger aanbeden door de bevolking. Hij verijdelde misdaden of redde levens in nood dankzij zijn onmetelijke kracht. Op een avond redt Mr. Incredible echter het leven van een zelfmoordenaar. Hij krijgt net als vele andere superhelden een rechtszaak aan de broek gesmeerd en moet noodgedwongen onderduiken. Vijftien jaar later leeft Mr. Incredible een burgerlijk bestaan met echtgenote Elastigirl (Holly Hunter) en nageslacht Violet (Sarah Vowell), Dashiell (Spencer Fox) en Jack Jack. Iedereen in het gezin bezit buitengewone kwaliteiten, maar mag deze niet aanwenden in de buitenwereld. Mr. Incredible heeft het echter moeilijk met zijn saaie baan als verzekeraar en het verbod op het gebruik van zijn krachten. Met zijn beste vriend, en tevens collega-superheld, Frozone (Samuel L. Jackson) scant hij regelmatig de politiezenders om hun heldenacties op een laag pitje te herleven. Op een dag ontvangt Mr. Incredible een mysterieus telefoontje. De beller biedt hem de ultieme kans om te tonen welke nut hij voor de wereld kan vervullen. Mr. Incredible hapt toe, maar merkt al snel dat de dreiging groter is dan hij zelf aankan.

“The Incredibles” is een animatiefilm met ballen. Niet alleen de spierenballen worden opgerold, maar het geheel heeft een onmiskenbaar kwajongensachtig karakter. Wanneer u dit leest, heeft “The Incredibles” waarschijnlijk al de Oscar voor beste animatiefilm gewonnen. Het zou ons verbazen mocht dat niet zo zijn.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...