The Island   3 jan 2006
Inlay van The Island
 
 
Acteurs: Ewan McGregor
Scarlett Johansson
Djimon Hounsou
Sean Bean
Steve Buscemi
Michael Clarke Duncan
Speelduur: 136 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,4
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Wie “The Island” gaat huren, krijgt waar voor zijn geld. Dat is het minste wat we kunnen zeggen. Ten eerste ziet Scarlett Johansson er ravissant uit in haar – door Puma gesponsorde – witte trainingspakje. Ten tweede heeft ze in Ewan McGregor de ideale tegenspeler en ten derde krijg je als kijker zowaar twee films in de plaats van één. Jawel twee films, want regisseur Michael Bay (die we kennen van blockbustergeweld als Bad Boys, Armageddon en Pearl Harbor) heeft zijn film “The Island” subtiel opgebouwd uit twee delen: een futuristisch, wat claustrofobisch-achtig eerste uur en het tweede uur waarin Bay alle registers opentrekt en waarin hij datgene in beeld brengt waar hij zo goed in is: knallende actie, helse achtervolgingen en spectaculaire ontploffingen.

We bevinden ons ergens in het jaar 2019. De mensheid is er in geslaagd de wereld eindelijk om zeep te helpen. Door een globale besmetting is het onmogelijk geworden vrij rond te lopen op onze favoriete bol. De overlevenden wonen nu in een gigantisch complex waar hun leven zo gestructureerd mogelijk wordt gehouden en waar het naleven van de regels van essentieel belang is. Hoogtepunt van hun saaie bestaan is een loterij die op de meest onverwachte momenten wordt georganiseerd. De winnaar daarvan mag het hi-tech complex inruilen voor ‘het eiland’, de enige plek op aarde dat nog ongerept is en waar de gelukkigen naar toe mogen om een nieuwe samenleving te ontwikkelen. Iedereen aanvaardt het systeem en stelt geen vragen, behalve Lincoln Six Echo (Ewan McGregor). Zijn nachtelijke visioenen slaan hem uit zijn lood en doen hem denken dat er misschien wel meer is. Waarom wordt zijn urine elke morgen gecontroleerd? Waarom mag hij geen spek eten? Wie doet de was van de instelling? Zijn kritische zin wordt bevestigd wanneer Starkweather (Michael Clarke Duncan) de loterij wint. In plaats van het beloofde ritje naar het eiland, belandt hij op de operatietafel. Hét signaal voor Lincoln Six Echo om alarm te slaan. Zeker wanneer zijn enige vriendinnetje Jordan Two Delta (Scarlett Johansson) de volgende winnares wordt van de loterij. Ontsnappen is dan nog de enige mogelijkheid…

Vanaf dat moment verlaten we de indringende sfeer die in het complex heerst en krijgen we antwoorden op de vragen die tijdens het eerste uur in ons hoofd rondspookten. Meer over het plot vrijgeven zou helaas zonde zijn. Ontdek het zelf in deze film die dik twee uur topvertier biedt waardoor de adrenaline in je lijf op hol zal slaan.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...