The Lord Of The Rings, Return of the king  
Inlay van The Lord Of The Rings, Return of the king
 
Acteurs: Sean Astin
Billy Boyd
John Rhys-Davies
Christopher Lee
Ian McKellen
Andy Serkis
Dominic Monaghan
David Wenham
Elijah Wood
Roger L. Jackson
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,4
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Al onze vragen. Slaagt hobbit Frodo erin De Ene Ring in Mount Doom te vernietigen? Lukt het de knappe elf Legolas de gevaarlijke legers van Sauron te verslaan? En slaat krijger Aragorn zijn elfengeliefde Arwen aan de haak? Ga naar de videotheek, want het antwoord op al deze vragen krijg je in het laatste deel van de 'Lord Of The Rings'-trilogie: 'The Return Of The King'.

Voor het derde, achtereenvolgende jaar worden we verwend met een fantastische 'Lord Of The Rings'-film. Na 'The Fellowship Of The Ring' en'The Two Towers' is het deze maand de beurt aan 'The Return Of The King'waarmee de hobbit-trilogie eindelijk zijn 'grande finale' beleeft. Vijf jaar lang werd er in Nieuw-Zeeland en Amerika door 2400 mensen keihard gewerktaan deze adembenemende fantasy-drieluik. Wat cijfertjes: voor de films werden 48.000 zwaarden, bijlen en schilden gemaakt, gebruikten de makers 20.602 figuranten en rolden er 1600 paar hobbit-voeten, 300 handgemaakte pruiken en 200 Orc-maskers uit de kostuumfabrieken. Ook dit keer trakteert regisseur Peter Jackson je weer op veel spectaculairs! Zo komen de oververmoeide ringdrager Frodo (Elijah Wood) en zijn hondstrouwe maatje Sam (Sean Astin) in grote problemen als zij op weg naar Mount Doom in de grot van oerspin Shelob belanden. Verder betreden elf Legolas (Orlando Bloom), krijger Aragorn (Viggo Mortensen) en dwerg Gimli (John Rhys-Davies) het levensgevaarlijke Pad der Doden en wordt op de velden van Pelennor de grootste slag ooit uitgevochten tussen de legers van koning Theoden (Bernard Hill) en die van slechterik Sauron.

Natuurlijk blinkt de derde Lord Of The Rings-film ook nu weer uit in prachtige special effects en duizelingwekkende knokscenes. Gollem ziet erwerkelijk prachtig uit en met Orcs, 'gevechts-Oliphaunts', vliegende draken, trollen, katapulten en ridders te paard trekt Peter Jackson alles uit dekast om u een veldslag van bijbelse proporties voor te schotelen. 'The Return Of The King' is wel weer een hele zit, want met bijna drie en een half uur is het hebben van een comfortabele stoel wel een vereiste. Maar dan heb je ook wel een van de spectaculairste films ooit gezien. Regisseur Peter Jackson heeft met dit derde deel stevig de kroon gezet op de grootste trilogie ooit gemaakt. Een film ook die eind februari volkomen terecht werd beloond met maar liefst elf Oscars waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste visuele effecten. Ons advies. dit mag je niet missen."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...