The Lord Of The rings, The Two Towers   26 aug 2003
Inlay van The Lord Of The rings, The Two Towers
 
Acteurs: Elijah Wood
Ian McKellen
Liv Tyler
Viggo Mortensen
Sean Astin
Cate Blanchett
John Rhys-Davies
Bernard Hill
Christopher Lee
Billy Boyd
Dominic Monaghan
Orlando Bloom
Hugo Weaving
Miranda Otto
David Wenham
Speelduur: 179 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,3
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Een jaar lang hebben we er op moeten wachten. Maar eindelijk is-ie er dan: 'The Lord Of The Rings: The Two Towers', de langverwachte opvolger van 'The Fellowship Of The Ring'. Snel pakken we onze koffers en reizen wederom naar Midden-Aarde waar de duistere tovenaar Saruman boze plannen heeft met hobbit Frodo en zijn makkers... Hoe zat het ook alweer? Het genootschap uit het eerste deel dat De Ring naar Mordor moet brengen om die te vernietigen is uiteengeslagen. Krijger Boromir is gedood, tovenaar Gandalf (Ian McKellen) is te pletter gevallen bij zijn gevecht met monster Balrog en de hobbits Merry (Dominic Monaghan) en Pippin (Billy Boyd) zijn ontvoerd door de gemene Uruk-Hai. Blijven over vechtjas Aragorn (Viggo Mortensen), elf Legolas (Orlando Bloom) en dwerg Gimli (John Rhys-Davies) die Merry en Pippin proberen te redden, terwijl ringdrager Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) aan de poort van Mordor staan om hun missie te volbrengen. Een helse klus, want in The Two Towers brengt slechterik Saruman (Christopher Lee) voor zijn leider Sauron een immens leger op de been om Midden-Aarde definitief te veroveren...

In 'The Two Towers' beleven we dus met de uit elkaar gevallen 'fellowship' nóg meer fantasy avonturen die donkerder en dreigender zijn dan die in deel 1. En dat levert weer veel spectaculaire beelden en creaturen op. De akelige, maar prachtig vormgegeven Gollum bijvoorbeeld, de engerd die Frodo en Sam bij hun tocht naar Mordor begeleidt. Dit computergestuurde schepsel doet je echt van verbazing opkijken qua details en schoonheid! En dan is er de strijd om Helm's Deep, het schuiloord van het volk van Rohan. Hónderden krijgers en elven die het opnemen tegen dúizenden bloeddorstige Uruk-Hai met afzichtelijke koppen. Werkelijk waar: zó'n veldslag zie je maar één keer in je leven! De pratende en lopende enten - net geen bomen en onder leiding van de wijze Treebeard- komen goed over en blijven genoeg boeien. Het tweede deel heeft ook een compleet andere structuur dan de voorganger, aangezien de kijker telkens drie verschillende groepjes volgt, waar in het eerste deel de lotgevallen van de fellowship samen werden bericht.

'The Two Towers' mist natuurlijk de verrassing van de eerste film maar biedt in vergelijking véél meer spektakel en beelden die je nooit meer zal vergeten. Een groots epos waarin het ongelofelijke nooit zo geloofwaardig werd neergezet. En ondanks het feit dat regisseur Peter Jackson in vergelijking met het tweede boek dit keer veel in het verhaal veranderd heeft, krijgt 'The Two Towers' van ons weer zonder aarzeling een dikke 10."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...