The Matrix  
Inlay van The Matrix
 
Genre: Sci-Fi
Acteurs: Keanu Reeves
Laurence Fishburne
Carrie-Anne Moss
Hugo Weaving
Gloria Foster
Joe Pantoliano
Marcus Chong
Julian Arahanga
Matt Doran
Belinda McClory
Anthony Ray Parker
Paul Goddard
Robert Taylor
David Aston
Marc Gray
Speelduur: 136 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Thomas Anderson (Keanu Reeves) is overdag een keurige computerprogrammeur, maar 's avonds en 's nachts staat hij onder de bijnaam 'Neo' bekend als één van de talentvolste 'hackers' ter wereld. Neo heeft zijn hele leven al een vreemd gevoel over zich en zonder dat hij weet waarom is hij op zoek naar een mysterieuze man met de naam Morpheus. Het komt desondanks voor Neo als een grote verrassing als Morpheus (Fishburne) plotseling contact met hem opneemt.

Morpheus staat aan het hoofd van een verzetsbeweging die opereert in een andere dimensie. Hij legt Neo uit dat de wereld die hij kent slechts een dekmantel (een matrix) is voor een ras van machines die het menselijk ras gebruikt als energiebron. Neo zoekt al jaren naar Morpheus maar die is op zijn beurt zijn hele leven al op zoek naar 'de ware' en hij meent in Neo de juiste persoon gevonden te hebben. Onder druk van Morpheus verlaat Neo 'de matrix' en sluit zich in de echte wereld aan bij de verzetsstrijders.

'The matrix' was één van de succesvolste films van het afgelopen bioscoopjaar en dé topper van december. Het is een actie/S.F.-film met een knap in elkaar gezet verhaal en meesterlijke visual- en sound-effects en dat maakt van deze film een perfecte video-titel die wellicht iets beter tot zijn recht komt op DVD (natuurlijk te huur bij alle Filmclub-videotheken).

Acteur(s): Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Ann Moss en Hugo Weaving"

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...