Torque   27 jul 2004
Inlay van Torque
 
Acteurs: Martin Henderson
Ice Cube
Monet Mazur
Matt Schulze
Max Beesley
John Doe
Jay Hernandez
Will Yun Lee
Lance Gilbert
Jaime Pressly
Adam Scott
Faizon Love
Justina Machado
Dane Cook
Christina Milian
Speelduur: 81 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,9
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
was gewoon wachten op een motorvariant. Na het aardige, maar niet heel overtuigende 'Biker Boyz' is er dan eindelijk een film die op een gelijkwaardig niveau staat en dat betekent veel gebrul en veel racewerk. Tel daar een charismatige hoofdrolspeler bij op en je hebt een heerlijke mix waarbij je niet teveel na hoeft te denken. Entertainment pur sang dus...

De centrale persoon binnen het verhaal is biker Cary Ford. Ford heeft een jaar geleden het land moeten verlaten omdat hij door FBI verdacht werd van drugshandel en aangezien hij alle schijn tegen had, was het verstandig even te verdwijnen. Zijn terugkeer blijft niet onbemerkt en Ford moet er rekening mee houden dat hij een aantal problemen op moet lossen. Ten eerste wil de leider van een gevaarlijke motorbende de door Ford verstopte lading drugs graag terughebben. Ford's vriendin is nog steeds woest op hem omdat hij van de een op de andere dag is verdwenen en ze was er ook niet zo blij mee dat de FBI een dag later haar hele garage overhoop kwam halen. Als hij dan ook nog eens de schuld van een moord in zijn schoenen geschoven krijgt, is de ellende kompleet. De broer van het slachtoffer is de leider van een gewelddadige zwarte motorbende en die slaan algemeen alarm om ford ten koste van alles uit de weg te ruimen. Ondertussen weet de FBI dat de door hun gezochte man weer in het land is en Ford kan dus geen kant op.

Het verhaal is in deze niet het allerbelangrijkste, hoewel we moeten zeggen dat er zowel op het verhaal als op het acteerwerk niet aan te merken is. Het gaat natuurlijk voornamelijk om de stoere motoren en de geweldige stunts, want die zijn in deze film ruimschoots aanwezig. 'Torque' is een film die in de bioscoop maar weinig aandacht kreeg, maar dat gaan we in de videotheek wel even goedmaken. Het is voor ons 'de verrassing van de maand', dus je huurt 'm als tweede film voor de helft van de prijs."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...