Transformers   27 nov 2007
Inlay van Transformers
 
 
Genre: Sci-Fi, Actie
Acteurs: Shia LaBeouf
Josh Duhamel
Jon Voight
John Turturro
Speelduur: 144 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,9
 
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Als je verantwoordelijk bent geweest voor mega-producties als Armageddon, Pearl Harbor en beide Bad Boys-films, dan heb je een reputatie hoog te houden. Regisseur Michael Bay heeft de projecten dan ook voor het uitzoeken en de tekenfilmserie Transformers naar het grote witte doek brengen is dan ook een logische stap in zijn carrière. Het leuke van dit soort films is dat de meer dan spectaculaire visuele hoogstandjes de aanwezigheid van een hele bekende line-up aan AA-acteurs grotendeels overbodig maakt, dus dan is er nog meer geld beschikbaar om het geheel nog grootser en indrukwekkender te maken. Daar heeft Bay gretig gebruik van gemaakt, hoewel hij toch een prima groep acteurs en actrices om zich heen heeft verzamelt. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn…

Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) zijn eerste eigen auto krijgt, kan hij niet vermoeden dat hij in het bezit is van een Autobot. Totdat hij tot zijn grote verbazing ziet hoe zijn nieuwe auto zichzelf kan transformeren tot een enorme robot. Deze zogeheten Transformer komt van de buitenaardse planeet Cybertron, waar de goedaardige Autobots onder leiding van Optimus Prime een meedogenloze strijd voeren tegen de Decepticons van de boosaardige Megatron. Hun oorlog heeft zich echter verplaatst naar onze wereld en terwijl het Amerikaanse leger tevergeefs probeert de alles vernietigende Decepticons tegen te houden, is het aan Sam en de Autobots om de aarde van de ondergang te redden.

In Transformers draait het natuurlijk allemaal om de indrukwekkend gechoreografeerde confrontaties tussen mens en robot of tussen robot en robot. Het script is daar ondergeschikt aan gemaakt, maar daar heb je als kijker weinig moeite mee, want de film overdondert je en sleept je mee in een wereld die je het beste achterover gezakt in een luie stoel over je heen moet laten komen. Deel twee staat al in de planning….
 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...